Kun 1 ud af 5 voksne kan løse den svære gåde: Hvor mange børn har Eva Jensen?

Kun 1 ud af 5 voksne kan løse den svære gåde: Hvor mange børn har Eva Jensen?

I dag føles det, som om vi bruger flere timer dagligt foran computer- og mobilskærme end at tale ansigt til ansigt med andre mennesker. Det er trods alt primært der, hvor man virkelig kan udveksle oplevelser og have gode diskussioner.

Derudover føler jeg, at en givende samtale med en anden person har en opkvikkende effekt på min hjerne. I hverdagen er det ellers meget nemt at falde ind i de samme gamle rutiner – og derfor fungerer “geni-musklerne” måske ikke altid perfekt.

Netop derfor kan det være meget godt og sundt at stimulere hjernen. Det kan være lidt gymnastik for hjernen, eller at man tvinges til at tænke i lidt nye baner. Noget, jeg ofte gjorde som barn, var at sidde med forskellige gåder.

Det gør jeg stort set aldrig længere, hvilket faktisk er lidt en skam. For små gåder kan virkelig være opkvikkende for hjernen, og for et øjeblik får man også mulighed for at tænke på noget andet end arbejde, studier eller dagligdagens gøremål.

1 ud af 5 kan løse gåden

Jeg er af den overbevisning, at det kun kan være meget positivt for ens velvære at afsætte tid hver dag til eksempelvis krydsord, sudoku, gåder eller andre lignende opgaver. Så måske man skal forsøge at finde tid til det, og dermed få det som en daglig rutine.

Tidligere i dag satte jeg mig ned med gåden nedenfor! Jeg var nødt til at tænke mig godt om i et stykke tid, før jeg fandt frem til det rigtige svar. For den er faktisk ikke så nem, når det kommer til stykket.

Eftersigende er det kun 1 ud af 5, der finder frem til det rigtige svar. Sådan er det hvert fald i USA, men det burde kunne “oversættes” direkte til danske forhold. For så stor bør forskellen mellem vores lande ikke være!

Nuvel – kan du finde frem til det rigtige svar?

Eva Jensen har 4 døtre. Hver datter har 1 bror. Hvor mange børn har Eva Jensen?

 

A) 0 Børn
B) 4 Børn
C) 5 Børn
D) 8 Børn

Tænk dig nu grundigt om – bagefter kan du finde svaret nedenfor!

Fotokilde: Health Jockey

Svaret er: Svarmulighed C, altså 5 børn. For hver søster har nemlig samme bror!

Byd nu dine venner på lidt tiltrængt hjernegymnastik ved at trykke på del-knappen nedenfor, så kan du også finde ud af, om du er klogere end dine venner og familie!