Kun 1 ud af 3 danskere kan løse dette problem: Har du, hvad der kræves?

Logiske problemstillinger og såkaldte hjernevridere kan virkelig gøre en rundtosset. Nogle gange er de forbandet svære, og man kan let komme til at sidde fast, men det sker også, at man med lethed finder den simple løsning på nogle problemer.

Jeg kan huske fra min folkeskoletid, da man kørte fast i et bestemt regnestykke i matematiktimen. Ofte hjalp det at gå lidt videre og helt glemme regnestykket, for efter at par minutter at vende tilbage for at løse det. For det at sidde og svede og blive frustreret er ofte meget kontraproduktivt.

Denne hjernevrider (nedenfor) testede min kollega på mig tidligere i dag. Jeg indrømmer gerne, at jeg var nødt til at tænke længe og grundigt, før jeg fandt frem til det rigtige svar. Især fordi jeg allerede vidste, at svaret ikke var 6, før jeg så opgaven.

For det ville ellers have været det mest logiske svar, når de andre felter indeholder tallene 1, 2, 3, 4 og 5.

Nu hvor jeg kender det rigtige svar, er hjernevrideren faktisk meget logisk. Man føler sig næsten lidt dum, fordi man ikke fandt frem til svaret med det samme, men det skal dog påpeges, at kun 1 ud af 3 danskere finder det rigtige svar i første forsøg!

Nu er spørgsmålet bare, om du kan løse gåden? Hvad skal der stå i det tomme felt?

Tænk dig nu grundigt om! Svaret finder du længere nede, men lad nu være med at snyde. Det skal ikke være for nemt. Hvis du tror, at du kender svaret, skal du selvfølgelig se efter, om det passer – men giv ikke op, hvis det føles lidt svært!

Mange bliver som store spørgsmålstegn, når de giver sig i kast med denne hjernevrider, men under billedet nedenfor redegør vi for, hvad der skal stå i det tomme felt!

Her er det rigtige svar!

Snedigt, ikke? Del gerne for at give alle dine venner lidt hjernegymnastik og forhåbentlig give folk et smil på læben!