Kun de færreste svarer rigtigt på gåden: Kan du regne ud, hvad den femte søster laver?

Kun de færreste svarer rigtigt på gåden: Kan du regne ud, hvad den femte søster laver?

Forskellige gåder og hjernevridere kan virkelig være en god og sjov måde til at få hjernecellerne til at arbejde på højtryk. For vi har alle brug at stimulere hjernen på andre måde end bare at glo ind i en skærm eller diskutere problemer med kolleger.

Hjernegymnastik giver lidt tiltrængt variation i hverdag – og i en tid, hvor teknologien gør det meste for os, er jeg overbevist om, at vi har større behov for at stimulere hjernen end nogensinde før.

Stort set hver gang jeg besøger mine bedsteforældre, sidder de med krydsord, sudoku eller lignende i stuen. De er overbeviste om, at det kvikker dem op – og det er nok også tilfældet.

For det er trods alt ikke direkte usundt at holde sin hjerne beskæftiget – uanset alder.

20 procent løser gåden

Gåden nedenfor fandt jeg på nettet tidligere i dag. Det er åbenbart kun 1 af 5, som er i stand til at svare rigtigt med det samme. Jeg synes, at det lyder mærkeligt, at kun 20% svarer rigtigt, for den er trods alt ikke så svær.

Samtidig plejer det jo at være sådan med denne slags “problemstillinger”, at enten svarer man rigtigt med det samme, eller så er man nødt til at tænke sig godt og grundigt om. Og så er der trods alt nogle, der slet ikke er i stand til at løse gåderne.

Men nu til gåden:

Alle 5 søstre har travlt. Jonna laver mad, Carina spiller skak, Maria vasker tøj og Anna læser en bog. Hvad laver den femte søster?

Hvis du allerede har fundet frem til det rigtige svar, kan man jo næsten konstatere, at du er et geni. I såfald er du en af de 20%, der svarer rigtigt med det samme. Men bare rolig, hvis du ikke har fundet den rigtige løsning, giver vi dig svaret nedenfor.

Svaret er, at den femte søster spiller skak. For Carina har trods alt brug for en spillemakker! Nogle mener, at man også kan svare, at den femte søster skriver sedlen, men i dette tilfælde har jeg skrevet den! Derfor er det rigtige svar, at den femte søster spiller skak!

Tøv ikke med at trykke på DEL-knappen, hvis du gættede rigtigt, eller hvis du vil sende en sjov udfordring videre til dine venner