Kan du løse regnestykket fra folkeskolen – uden at bruge lommeregner?

Skolen – det var mange år siden. Og for hvert år bliver det bare endnu længere, siden man sad på skolebænken og lavede lektier.

Ens skolegang kunne til tider være rigtig hård, men den var pokkers vigtig. Man lærte at læse, skrive, hjemmekundskab, sløjd og mange andre nyttige ting.

Men matematik har man en tendens til at glemme. Man bruger selvfølgelig hovedregning ret ofte, men hvor meget kan man egentlig huske, når det begynder at blive lidt kompliceret?

Jo ældre man bliver, desto vigtigere er det at passe på sig selv. Regelmæssig motion og en sund kost er en selvfølge – men det er mindst lige så vigtigt at holde hjernen igang. En god måde at holde hjernen i topform er ved at løse hjernegymnastik. Sudoku og krydsord er muligvis de mest almindelige hjernevridere, men intet er bedre eller værre end noget andet.

Husk dine regneregler

Men gammel skolematematik kan også bruges til at holde hjernen skarp. På nettet cirkulerer der netop nu masser af gamle regnestykker, som voksne forsøger at løse – ofte forgæves.

Man kan teste sig selv og se, hvor meget man kan huske, mens man konkurrerer med andre og sig selv, hvilket altid er sjovt.

Kan du løse regnestykket uden lommeregner?

Men nu til dagens udfordring.

På billedet nedenfor finder du et regnestykke fra en folkeskolematematikbog, men som får voksne til at rive sig i håret af bare frustration. Den eneste regel: du må ikke bruge lommeregner.

Her kommer regnestykket:

Hvad er det rigtige svar, tror du?

Ingen stress, men prøv at se, om du kan finde frem til den rigtige løsning.

Under billedet giver vi dig det rigtige svar.

Pexels

Her er svaret

Det rigtige svar er: 104.

Men hvordan det?

Jo, udregningen skal ske på følgende måde:

Først skal gange udregnes, 0 x 25, hvilket bliver 0.

Så har vi dette tilbage: 50 + 50 – 0 + 2 + 2, hvilket bliver 104.

Tryk nu på DEL-knappen for at se, hvor mange af dine venner der kan løse regnestykket!