Hjernevrider: Kun 1 af 10 finder begge løsninger – næsten alle overser vigtig detalje

Lidt hjernegymnastik har aldrig skadet nogen – og derudover er det også sjovt at udfordre sig selv med forskellige tests.

Når man så efterfølgende sammenligner sine løsninger med andre, kan man jo danne et billede af, hvor klog man egentlig er.

Jeg husker matematiktimerne, fra da jeg gik i skole. Ofte rundede vi timerne af med at løse en klassisk matematikgåde sammen. Det var altid noget helt andet end almindelig plus og minus – og blev et lille højdepunkt i løbet af skoledagen. Eller i hvert fald i netop den time.

Det handlede ofte om at tænke lidt ud af boksen, finde små skjulte detaljer, og man skulle virkelig bruge alle sine hjerneceller på at løse dem. Allerede den gang fandt jeg det her både sjovt og interessant.

Frustrerer mange

Selv om der efterfølgende indfinder sig en vis skuffelse, kan det være fascinerende, at man på trods af en stor indsats stadig er et stykke fra at finde den rigtige løsning. Men det føles, som om det er en del af det – det skal ikke være let at løse hjernevridere.

At udfordre sig selv og afprøve ens grænser er noget, som mennesker har elsket siden tidernes morgen. Måske er det vores indre konkurrenceinstinkt, men ofte er en del af problemløsning at kunne sammenligne sit resultat med andre.

Denne matematikgåde (nedenfor) har fået tusindvis på nettet til at tænke længe og grundigt. Gåden går i sin enkelthed ud på, at man skal flytte en streg (bare én!) for at få den rigtige løsning.

Men der er dog 2 forskellige løsninger – spørgsmålet er, om du kan finde dem begge! Meget få – åbenbart kun 1 ud af 10 – er i stand til det!

Tænk dig nu godt om for en stund. Ingen stress, tag dig den tid, du skal bruge.

Her er svaret

Lykkedes det dig at løse gåden? Ellers kommer de 2 godkendte løsninger her!

– I det første tal kan du lave tallet 6 om til 0. Flyt den grønne, vandrette linje ud til højre, så du får 0 + 4 = 4.

– Den anden løsning er at flytte den lodrette linje i plustegnet, så det bliver et minus. Næsten alle overser, at man kan lave tegnene om på denne måde. Placer derefter linjen i 6-tallet, så det bliver et 8-tal. På denne måde bliver løsningen 8 – 4 = 4.

Tøv ikke med at dele udfordringen for at byde dine venner på lidt tiltrængt hjernegymnastik!