Dagens hjernevrider: Hvor mange kvadrater er der på billedet?

Jeg forsøger altid at starte dagen med lidt hjernegymnastik. Det kan være alt fra gåder til en omgang sudoku eller til at løse et matematisk problem. Det giver en energi til dagen, der venter forude, så man virkelig er klar til alle opgaverne.

Jeg har fortalt flere mine veninder om det her lille tip – og de er enige med mig om, at det er både godt for sjælen og hjernen. Især sidstenævnte har jo brug for at blive aktiveret, især når computer og teknik gør det meste for os i dagens Danmark.

Så snart mine børn og børnebørn kommer på forsøg, forsøger jeg altid at få dem til at løse en gåde eller udfordring. Det kan dog være svært at overtale dem, da de er langt mere interesserede i tv’et eller lege med deres mobiltelefoner.

Hvor mange kvadrater?

De må man jo bare acceptere, vi har trods alt forskellige interesser – men det er under alle omstændigheder dejligt at have en daglig rutine, som virkelig gør underværker.

Denne lidt sjove opgave fandt jeg på nettet tidligere på ugen – og jeg syntes faktisk, at den var rigtig svær. Det er åbenbart kun de færreste, som kan løse opgaven, og jeg har testet den på 5 af mine venner, så det kan jeg kun bekræfte.

Ingen svarede helt rigtigt i første forsøg, hvilket slet ikke er overraskende!

Her bliver du præsenteret for en figur med et bestemt antal kvadrater. Nu er din opgave at finde frem til, hvor mange der er!

Kan du det? 

Puzzlesandriddles

Tænk dig ekstra godt om, så du finder alle kvadraterne!

Jeg kan garantere dig, at svaret er højere end du forestiller dig ved første øjekast!

Efter lidt betænkningstid redegør vi for den rigtige løsning nedenfor.

Som du nok allerede har set, er der jo både store og små kvadrater!

Svaret er altså, at der er hele 40 kvadrater i figuren!

Fandt du mindst 20? Så er det godt gået, synes jeg! Så tryk på del-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!