Hjernevrider skaber frustrationer: Hvor mange huller er der i trøjen?

Der er mange forskellige metoder til at holde sin hjerne skarp. Vi har alle lyst til at føle os friske og vågne, derfor er det vigtigt at holde hjernecellerne i topform. Selv foretrækker jeg at finde lidt krydsord frem, når jeg har lidt tid til overs.

I løbet af den seneste tid er det dog blevet uhørt populært med diverse gåder og opgaver på nettet. Det er jo faktisk ganske positivt. Eftersom de fleste af os sidder flere timer dagligt foran en computer- eller mobilskærm, og næsten slipper for at tænke selvstændige tanker, er det selvfølgelig godt, at man kan bruge nettet til lidt tiltrængt hjernegymnastik.

Jeg huske tilbage fra min folkeskoletid, da vores matematiklærer ugentligt havde fundet frem til små gåder og udfordringer, som de hurtige af os skulle sidde og lave, hvis vi var blevet færdige med vores regnestykker før de andre. Det var altid noget helt andet en almindelig matematik med plus og minus. Man var ganske enkelt nødt til at tænke lidt ud af boksen og bruge andre dele af sin hjerne.

Jeg er overbevist om, at det kun er sundt at løse andre udfordringer og gåder, man ellers er vant til.

Hvor mange huller?

Denne lille gåde fandt jeg på nettet tidligere i dag. Ifølge flere amerikanske hjemmesider er det åbenbart kun cirka 1 ud af 7 voksne, som er i stand til at finde frem til det rigtige svar i første forsøg. Derfor følte jeg faktisk, at det kunne være lidt sjovt at give jer et par svarmuligheder for at gøre det lettere at finde frem til den rigtige løsning.

Hvor mange huller er der i trøjen? Svaret er enten 2, 4, 6 eller 8!

Youtube

Brug lidt tid til at tænke det hele grundigt igennem, da der sandsynligvis er flere huller i trøjen, end du tror ved første øjekast! Lad hjernecellerne arbejde lidt, før du vælger et svar!

Løsning

Her nedenfor afslører vi dog, hvor mange huller der er i trøjen!

Det rigtige svar er: 8! Altså det vi kaldte svarmulighed D!

Her nedenfor gør vi rede for, hvorfor det rigtige svar er 8 huller!

Youtube

Der er to huller på trøjens front, to huller i armene, et hul til halsen og et hul i bunden. Der har vi altså seks huller, som du kan se fra fronten. Men der er to mere!

Youtube

Man skal selvfølgelig huske på, at en trøje har to sider! Da man kan se lige gennem trøjen, er der selvfølgelig lignenede huller på bagsiden af trøjen. Altså to huller – sammenlagt 8 styks!

Tryk nu på DEL-knappen, hvis du havde det rigtige svar, eller hvis du vil byde dine venner på en sjov udfordring!