Hjernegymnastik: De fleste voksne svarer helt forkert – hvor mange 8-taller kan du se?

Jo ældre jeg er blevet, desto mere er jeg begyndt at sætte pris på at sætte mig ned og løse forskellige hjernevridere.

Hvem ved – måske har det noget med, at det meste styres af computere i dag, og at man derfor er nødt til at finde nye måder at holde sin hjerne i topform. Jeg er overbevist om, at det kun er sundt, hvis man afsætter tid hver dag til at lade hjernen arbejde på en lidt anderledes måde.

Denne hjernevrider (nedenfor) var jeg nødt til at tænke grundigt over, før jeg fandt frem til det rigtige svar!

Krydsord, gåder, sudoku, optiske illusioner og regnestykker kan virkelig få hjernecellerne på overarbejde. Mange gange, uanset udfordring, handler det om at finde detaljer i en større sammenhæng – og først efter at have fundet den der vigtige brik, er det muligt at finde frem til det rigtige svar.

Nogle gange er man nødt til at sidde og tænke grundigt, mens man andre gange finder det rigtige svar, så snart man er startet.

Det afhænger nok dels af dagsformen og lidt held, men uanset hvad tror jeg, at denne form for tænkning kun er godt for os.

3 af 10 kan løse gåden

Jeg fandt denne gåde på nettet tidligere i dag. Den er meget simpel i sin udformning, men du er nødt til at bruge falkeblikket for at finde det rigtige svar.

På et billede med masser af 6-taller, er der også et bestemt antal 8-taller. Nu handler det om, at du skal finde frem til, hvor mange 8-taller der er på billedet. Du har kun 10 sekunder – og jeg kan garantere, at det er sværere end du tror!

Jeg sendte denne udfordring videre til mine kollegaer, og kun 3 ud af 10 fandt det korrekte antal 8-taller i første forsøg!

Okay, du har 10 sekunder – hvor mange 8-taller finder du!?

Nu skal vi se, om du har ret!

Ifølge den amerikanske site Brightside er det ikke engang halvdelen, som finder det rigtige svar – og det blev så bekræftet, da jeg testede mine kollegaer med denne udfordring.

Men det rigtige svar er altså, at der er 8 styks 8-taller på billedet! Se nedenfor! Der er 7 styks 8-taller indrammet. Så skal man selvfølgelig også huske at tælle det store gule 8-tal med, som der var inkluderet i spørgsmålet!

Havde du ret? Så DEL for at udfordre dine venner!