Gåden får mange til at give op af fortvivlelse – men kan du finde frem til det rigtige svar?

Det er altid underholdende at løse gåder. Man får mulighed for at teste sin evne til at tænke uden for boksen, og bagefter kan man sammenligne, om man er klogere end sine nogle gange lidt kæphøje omgivelser. For vi har alle lyst til at føle os som genier og kunne prale med vores fremragende hjernekapacitet.

Gåden nedenfor er rigtig svær – og jeg var faktisk nødt til at tænke godt og grundigt i flere minutter, før jeg endelig fandt frem til den rigtige løsning.

Fascinerende hjernevridere

Siden folkeskolen har jeg haft en stor forkærlighed for at løse gåder og hjernevridere. Det var primært min matematiklærer Eva fra 5. klasse, der virkelig skabte interessen, da hun ofte udfordrede eleverne med lidt anderledes opgaver.

Det var altid et meget velkomment afbræk, da man skulle bruge en anderledes tankegang i forhold til de almindelige regnestykker. Og selvom det stadig var skolearbejde, føltes det bare meget anderledes og sjovere.

Det har altså fulgt mig gennem årene. Nogle gange har man brug for en lille mental pause fra hverdagen, hvor man kan løse krydsogtværs eller andre hjernevridere for at slappe lidt af. Det er nok også ekstra sundt i en tid, hvor teknologien styrer det meste for os.

Hvordan tømmer man hurtigst badekarret?

Gåden nedenfor giver nu tusindvis internet-brugere gråt hår. Det ser ud til, at den kommer fra USA, men kan uden problemer oversættes direkte til dansk.

Du har altså en spand, en kop og en ske – men hvordan tømmer du badekarret hurtigst? Du må bruge maksimalt én metode!

Tænk dig nu grundigt om et par minutter! Jeg ved ikke, hvordan man er kommet frem til følgende, men det er tilsyneladende kun 1 ud af 5 voksne, som finder frem til det rigtige svar i første forsøg! Det siger ikke desto mindre noget om, at det ikke ligefrem er let.

Her er løsningen

Nedenfor finder du de rigtige svar!

Public Domain Pictures

Den rigtige løsning: Træk proppen ud!

Nej, den løsning var ikke inkluderet i mulighederne – men hvem sagde, at du skulle bruge spanden, koppen eller skeen? Den hurtigste metode til at tømme badekarret er uden tvivl at trække proppen ud!

Byd nu dine venner på lidt hjernegymnastik ved at trykke på del-knappen!