Kun de færreste løser denne hjernevrider: Flyt 2 tændstikker for at få det højest mulige tal

Næsten dagligt afsætter jeg lidt tid af til lidt hjernegymnastik. Det kan være hvad som helst – det vigtigste er at aktivere hjernecellerne Ellers kommer man til at sidde med computere og telefoner hele tiden – og i dagens samfund klarer teknologien jo det meste for os.

Derfor tror jeg faktisk, at vores behov for hjernegymnastik er større end nogensinde før. For det er virkelig forfriskende for hjernen at sidde med krydsord eller andre opgaver, hvor hjernen bliver sat på prøve.

Det er efterhånden blevet lidt et modefænomen at løse gåder, hjernevridere og andre opgaver på nettet og sociale medier, hvorefter man så udfordrer sine venner efterfølgende. Jeg synes faktisk, at det er en meget positiv udvikling – for at tænke skader aldrig.

Jeg kan huske fra folkeskolen, at man nemt kunne blive træt af at sidde med almindelige regnestykker eller kedelige opgaver. For det var ligesom det samme hver evig eneste gang. Eller, det føltes det hvert fald som.

Derfor var det altid lidt forfriskende, når man fik lov til at kaste sig ud i at løse lidt anderledes opgaver, og især en af vores lærere plejede at afslutte timerne med forskellige hjernevridere.

Selvom de var baseret på almindelige matematiske metoder, var det ligesom noget andet – og det hele udviklede sig hurtigt til en konkurrence i klasse om, hvem der hurtigst kunne løse problemet.

Denne lille hjernevrider (nedenfor) fandt jeg på nettet tidligere i dag, og den satte alle hjernecellerne i gang. For den er ikke helt så nem, som den virker ved første øjekast – og det er åbenbart kun 10 procent, der finder frem til det rigtige svar i første forsøg.

Tallet 5008 er skrevet med tændstikker – og nu er det så din opgave at flytte to tændstikker på billedet nedenfor for at få det højest mulige tal.

Nu er spørgsmålet, om du har fundet frem til det højest mulige tal ved at flytte to tændstikker. Jeg kan give dig den ledetråd, at du skal øge antallet af cifre. Fire skal faktisk blive til seks. Har du fundet frem til svaret nu?

Ellers kommer det her nedenfor!

Fotokilde: BhaviniOnline

Det rigtige svar er altså: 511108.

Gør dine venner en tjeneste og tryk på del-knappen for at byde dem på lidt hjernegymnastik!