Kun de færreste finder alle cirklerne på billedet – kan du?

De fleste af os kan lide at udfordre os selv og stå overfor få udfordringer, som virkelig lader en teste sine evner på forskellige plan. Og selvfølgelig bliver det endnu mere spændende, når man kan sammenligne sig med andre.

Måske er det menneskers konkurrenceinstinkt, som har gjort, at synsbedrag og optiske illusioner længe har fascineret os. I den seneste tid har denne type opgave fået lidt af en renæssance og dukker ofte op på nettet.

Denne udfordring (nedenunder) sætter virkelig krav til samarbejdet mellem øjne og hjerne. Det handler om at finde cirkler, 16 styks i alt, i et billede – og for de fleste er det rigtig svært. I hvert fald i begyndelsen.

Nicholas Johnson, en australsk forfatter og entertainer, erkendte på sin Facebook-side, at det havde taget ham hele 30 minutter at løse opgaven – og når jeg søger lidt på nettet, lader det til, at kun 1 af 10 formår at løse opgaven med det samme. Mange behøver selvfølgelig mere tid end andre, men vi taler trods alt om varierende resultater.

Så, kan du finde de skjulte cirkler?

Hvis du har svært ved at finde de 16 cirkler, så fokuser på de vertikale linjer mellem rektanglerne. Ser du nu, hvordan de vertikale linjer varierer i højde? Nå, så kan du nok snart se masser af cirkler!

Gør nu dine venner en tjeneste og tryk på dele-knappen for at give dem lidt hjernegymnastik!