Meget få svarer rigtigt: Kan du løse gåden ved hjælp af simpel matematik?

I løbet af folkeskolen blev man faktisk et helt matematikgeni, der kunne løse regnestykker, som i dag fremstår som kernefysik. Som ung var det meget nemt at forstå regneregler og formler, som man på forunderlig vis ikke glemte.

Men de fleste af os har glemt alt det i dag. Hvilket nok for det meste skyldes, at man sjældent bruger den slags komplicerede matematik i hverdagen. Man kan komme langt med almindelig hovedregning – og det er ikke ligefrem dagligt, at man skal løse en svær ligning.

Jeg begyndte allerede at få problemer med at hjælpe mine børn med matematiklektierne, da de gik i 5-6. klasse. Så kan man godt få lidt angst efter alle de år, man har tilbragt på skolebænken, men ligninger og regnestykker er trods alt ikke noget, jeg beskæftiger mig med til hverdag.

Hvordan de skal løses, formler og regneregler forsvinder med tiden – og derfor kan det være rigtig svært at løse ligninger, der er baseret på simpel folkeskolematematik.

Derfor tænkte jeg, at det kunne være sjovt at friske din hukommelse op med en ligning. Den er lidt svær, men hvis du ‘angriber’ den på den rigtige måde, kan du uden problemer løse ligningen relativt hurtigt.

Sæt 1 streg for at løse regnestykket

Udfordringen går i sin enkelthed ud på, at du skal sætte 1 streg for at løse regnestykket. 5+5+5+5 er som regel 20, men her er svaret 555.

Så tænk dig lidt om og overvej, hvordan det hænger sammen!

Nogle svarer korrekt med det samme, mens andre ikke har forstået, hvordan man skal løse opgaven.

Derfor kan jeg give dig den ledetråd, at du med din “streg” skal prøve at “forvandle” en af de allerede eksisterende symboler.

Blev det lettere nu?

Hvis du ikke allerede har fundet løsningen, så redegør vi for det rigtige svar nedenfor!

Den rigtige løsning er altså, at man skal placere stregen, så det første plustegn forvandles til et 4-tal Så bliver det pludselig 545+5+5, som helt korrekt er 555.

Tøv ikke med at DELE, hvis du klarede udfordringen eller for at give dine venner lidt tiltrængt hjernegymnastik!