Få danskere svarer rigtigt på gåden i første forsøg

Gåder kan være en god og sjov måde til at få de små grå lidt i gang. Vi kan alle have brug for en form for stimulans til hjernen i stedet bare at sidde og glo tomt på en skærm eller diskutere ting og sager med kolleger.

At kaste sig ud i problemløsning giver variation i hverdagen – og i en tid, hvor teknik gør det meste for os, tror jeg, at vi er i større behov end nogensinde før for netop det.

Nærmest hver gang jeg kommer hjem til min mormor og morfar, sidder de og løser kryds og tværs, sudoku eller andre sysler. De siger, at det holder dem friske – og det skal nok passe. At holde hjernen i gang med den slags er virkelig sundt.

Jeg kunne selv godt tænke mig at slippe af med den her vane med bare at glo på en skærm med en film eller serie. I stedet sætte sig og tænke eller fundere på noget kan få en i gang igen. At vågne, helt enkelt.

Simpel gåde

Denne gåde fandt jeg tidligere i denne uge. Det er tydeligvis bare 1 af 10, der omgående kan finde det rigtige svar. Jeg synes, at det lyder lidt vildt, at kun 10 % klarer den med det samme, for så svær er den jo egentlig ikke, men man skal jo lige tænke efter et øjeblik.

Samtidig er det tit sådan med den slags “problemer”, at enten klarer man den med det samme, eller også skal man sidde længe med den.

Nuvel – her er gåden i hvert fald:

Simons far har 5 sønner. Anders, Andreas, Asbjørn og August – men hvad hedder den femte søn?

Ja, det er faktisk muligt at regne ud bare ved at læse spørgsmålet.

Her er svaret

Har du allerede fundet svaret, kan du konstatere, at du er et geni. Du tilhører i hvert fald de 10 procent, der hurtigt finder svaret på gåden. Hvis du ikke har fundet løsningen, så kommer det rigtige svar her.

Svaret er, at den femte søn hedder: Simon.

“Simons far har fem sønner…”. Altså er Simon en af sønnerne.

Tryk nu på DEL-knappen for at byde dine venner på lidt hjernegymnastik!