Disse 2 udfordringer er sværere end forventet – kan du løse dem?

Jeg kan ganske enkelt ikke få nok af hjernevridere, gåder og andre udfordringer, der virkelig sætter hjernen på overarbejde.

Jeg har næsten nået pensionsalderen, og sammen med mit næsten 10-årige barnebarn plejer jeg at sidde og løse forskellige gåder.

Det kan være alt fra optiske illusioner, billedgåder, regnestykker til at finde frem til det rigtige svar på en svær gåde. Det sjoveste er, når man finder udfordringer, som vi begge kan kaste os over.

Man kan selvfølgelig også gøre det her med gode venner – og det er en hyggelig aktivitet, som ligeledes aktiverer hjernecellerne for en stund.

Tidligere i dag fandt jeg to udfordringer, som jeg synes er lidt sjove. Begge udfordringer går ud på at få øjnene til at samarbejde med hjernen.

Det kan lyde nemt, men pas på med at være alt for selvsikker!

Find 3/4-tegnet!

Begge gåder er udformet på en måde, så de ikke bliver alt for lette. Man skal virkelig have et øje for detaljer, hvis man skal klare det her – og flertallet af dem, jeg har givet disse tests, har faktisk fejlet.

Det skal siges, at de kun fik 5 minutter til den første og 10 sekunder til den anden, men begge tests kan uden tvivl løses med længere betænkningstid. Men en tidsgrænse er en del af selve opgaven.

I den første udfordring skal du finde frem til tegnet “3/4”, som altså er en måde at omskrive 0.75 eller 75% på. Det tegn skjuler sig blandt en pokkers masse “1/4″tegn.

Kan du finde det på 5 sekunder?

Teknikpalatset

Fandt du frem til ”3/4”?

Jeg syntes faktisk, at det var sværere end forventet, så jeg synes, det er godt gået, hvis du fandt frem til den rigtige løsning!

Ellers afslører jeg det rigtige svar her nedenfor!

På billedet nedenfor er ”3/4” rammet ind i en rød cirkel!

Hvor mange Q’er ser du?

Okay, nu går vi videre til den næste udfordring!

I den første skulle du kun finde frem til ét tegn, men i denne bliver det lidt sværere.

Kan du finde frem til, hvor mange Q’er der gemmer sig blandt de mange O’er på billedet nedenfor? Bogstaverne ligner lidt hinanden, men du har 10 sekunder.

Hvor mange Q’er er der på billedet?

Jeg fandt 6 styks i første forsøg, men det var for få.

Men hvis man vender det tal om, får man det rigtige svar.

Ja, du har nok allerede gættet det – men på billedet nedenfor er alle Q’er markeret med hvidt.

Ja, der var hele 9 Q’er på billedet!

Klarede du nogle af udfordringerne? Så tryk på del-knappen for at byde dine venner på lidt hjernegymnastik!