Dette er verdens hurtigste IQ-test – som kun 17 procent klarer: Hvor mange rigtige får du?

Hvor smart man er, kan give anledning til ganske vilde diskussioner omkring et middagsbord. For hvad er smarthed egentlig?

En måde at måle intelligens er ved at tage en IQ-test, der faktisk afslører, hvor smart man er.

Derfor finder du nedenfor en hurtig IQ-test med blot tre spørgsmål, som kan give en gid indikation omkring, om du er så smart, som du egentlig tror.

Hvis du svarer rigtigt på de tre spørgsmål, skiller du dig ud fra mængden, ifølge et studie.

Mange fejler

Testen nedenfor kaldes den kognitive refleksionstest, og var en omfattende del af en rapport fra 2005, som var skrevet af professor Shane Frederick fra det anerkendte Massachusetts Institute of Technology (MIT), skriver The Mirror.

Testen blev taget af 3.000 forskellige personer med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde.

Selv personer, der tilhørte den akademiske verdenstop, kunne ikke svare rigtigt på alle 3 spørgsmål, hvilket vel må betragtes som værende bevis nok til, at det her er alt andet end en dans på roser.

Hvor mange rigtige får du?

Efter undersøgelsen kunne man konstatere, at kun 17 procent af alle forsøgspersoner kunne svare rigtigt på alle gåder.

Hele 83 procent fik mindst én fejl – men nu er det din tur til at tage den spændende IQ-test.

1. Et baseballbat og en bold koster sammenlagt 110 kroner. Baseballbattet koster 100 kroner mere end bolden. Hvad koster bolden?

2. Hvis det tager 5 maskiner 5 minutter at lave 5 boller – hvor mange minutter tager det så 100 maskiner at lave 100 boller?

3. I en sø er der et område med åkander. Hver dag bliver området med åkander fordoblet. Hvis det tager 48 dage for området at dække hele søen – hvor lang tid tager det så, før halvdelen af søen er dækket af åkander?

Her er de mest almindelige svar ifølge studiet – som dog alle er forkerte.

1. 10 kroner

2. 100 minutter

3. 24 døgn

Nedenfor giver vi dig de rigtige svar.

Svarene

1. 5 kroner

Baseballbattet koster altså 100 kroner MERE end bolden. Så er løsningen, at battet koster 105 kroner og bolden 5 kroner. Det giver et samlet beløb på 110 kroner.

2. 5 minutter

Hvis det tager 5 maskiner 5 minutter at lave 5 boller, så tager det også 1 maskine 5 minutter at lave en bolle (hver maskine laver 1 bolle på 5 minutter). Hvis man så har 100 maskiner, dre arbejder på samme tid, så tager det også 5 minutter, inden man har 100 boller.

3. 47 døgn

Hvert døgn fordobles området med åkander i størrelse. Det betyder, hvis man regner baglæns, så halveres området hver dag. Hvis søen så er helt dækket efter 48 dage, er den selvfølgelig halvt dækket efter 47 dage.

Svarede du rigtigt på bare en af gåderne? Så synes jeg faktisk, at du skal være tilfreds.

Tryk nu på DEL-knappen for at byde dine venner på en sjov IQ-test!