De fleste danskere svarer forkert i første forsøg: Hvor mange M’er skjuler sig på billedet?

Mange af os har stillesiddende jobs, hvor man fra morgen til aften er “fanget” bag et stort skrivebord eller mødelokale. Så når man endelig får fri, kan man nemt komme til at ende på den bløde sofa.

Mange af os bevæger sig ganske enkelt for lidt – men et problem, der sikkert er mindst lige så stort, er, at vi i mange tilfælde lader teknologien kontrollere vores hverdag. Snart behøver vi næsten ikke at tænke selv, da computere og mobiler gør det meste af arbejdet for os.

Derfor kan det være godt at tage en lille pause fra TV-kiggeriet eller arbejdet, få nulstillet hjernen og stimulere den.

Denne listige udfordring nedenfor byder netop på det. Gåden er hurtig at udføre, er utrolig simpel i sin udformning, men den får hjernen til at arbejde på højtryk!

På det seneste er denne slags simple gåder blevet mere almindelige, og jeg synes faktisk, at det er en god tendens. For der er absolut intet negativt forbundet med at “motionere” hjernen – faktisk tværtimod!

De fleste svarer forkert

Selve testen går ud på, at du skal kigge på et billede med en pokkers masse W’er. Men midt blandt bogstavhavet skjuler der sig et bestemt antal M’er. Nu er spørgsmålet bare, hvor mange det er?

Jeg er overbevist om, at du sagtens kan finde frem til svaret, hvis du har tid nok. Men der er dog et problem, der er med til at gøre testen lidt sværere – for du har kun 10 sekunder til at finde frem til det rigtige svar. Og den tidsramme gør åbenbart, at flertallet ikke er i stand til at finde frem til det rigtige svar i første forsøg.

Men jeg ønsker dig held og lykke! Hvor mange M’er kan du finde på billedet?

Nu bliver det spændende at se, om du har ret! Det er som sagt det overvejende flertal, der ikke løser opgaven i første forsøg, hvis man holder sig inden for tidsrammen på 10 sekunder.

Svaret markeret med hvidt

En stor del af udfordringen ligger i at undersøge et relativt stort og detaljeret billede på kort tid – og det er netop det, som de fleste ikke er i stand til. Jeg gjorde det eksempelvis ikke godt nok til at svare rigtigt på udfordringen!

Men nu er det tid til at redegøre for svaret! Alle M’er er markeret med hvidt nedenfor!

Det rigtige svar er altså, at der er hele 10 M’er på billedet – et M i hver række!

Tryk nu på del-knappen, hvis du fandt mindst 5 M’er! Så har du gjort det godt! Eller del videre for at byde dine venner på en sjov udfordring!