De fleste danskere svarer forkert: Hvor mange D’er er der på billedet?

I en tid hvor computere og teknologi kontrollere det meste for os, er jeg overbevist om, at behovet for klassisk hjernegymnastik er større end nogensinde før. Snart behøver vi jo ikke engang at køre bilen selv, selv det kan en robot klare for os.

Det er selvfølgelig en meget fascinerende udvikling, men hvis man er vant til at klare det hele selv, som mange af os er vokset op med, bliver det lidt af en omstilling. Jeg synes eksempelvis, at det er helt utroligt, at man kan betale med sin mobiltelefon! Dog er det en selvfølge for alle unge.

For at holde gang i hjernecellerne afsætter jeg tid hver dag til at sætte mig med krydsord, gåder eller lignende. Jeg synes virkelig, at det gør underværker. Ofte føler man sig lidt friskere i hovedet, efter man har tænkt på andet en job og bekymringer i hverdagen for en stund.

Jeg forsøger at få mine børn til at gøre det samme, men de foretrækker at sidde med deres mobiltelefoner.

Du har 10 sekunder

På det seneste er jeg begyndt at sidde med udfordringer, hvor samarbejdet mellem hjernen og øjnene bliver sat på prøve.

Udfordringen nedenfor er et meget godt eksempel på netop dette, og selvom den er meget simpel, er det åbenbart de færreste, der svarer rigtigt i første forsøg. Nu er spørgsmålet bare, om de er bedre end flertallet?

Du har til opgave at finde frem til, hvor mange D’er der er på billedet blandt de mange O’er. Eftersom de to bogstaver ligner hinanden lidt, kan det være med til at snyde øjnene!

For at gøre det hele lidt sværere har du kun 10 sekunder til at finde frem til det rigtige antal D’er! Hvor mange D’er finder du?

Her nedenfor redegør jeg for det rigtige svar!

Det rigtige svar er altså, at der er hele 10 D’er på billedet!

Eftersom de fleste ikke svarer rigtigt i første forsøg, synes jeg, at du bør være tilfreds med din indsats, hvis du fandt mindst 5!

Tøv ikke med at dele udfordringen videre, hvis du fandt mindst 5 D’er! Så kan du også byde dine venner på en sjov udfordring!