Vits: Rasende chef skælder generte Erik ud foran alle kollegerne

Jeg tror de fleste af os har mødt en meget vedholdende sælger, som ganske enkelt nægter at give op – uanset hvad du siger.

Mange gange er der tale om tilbud, der næsten lyder for gode til at være sande, og sælgerne er ofte bedre til at få det hele til at lyde bedre, end det egentlig er.

Så er det vigtigt at kunne sige fra og ikke blive narret til at bruge penge på noget, som man egentlig ikke har brug for. For man kan nemt komme til at fortryde bagefter.

Det er dog også vigtigt at huske på, at sælgere bare udfører deres arbejde. Det skal man selvfølgelig acceptere – og der er ingen grund til at blive ubehagelig. For det plejer ofte at være meget effektivt at takke nej på en bestemt men høflig måde.

Denne sjove historie handler om en sælger fra Nordjylland. I starten fik jeg faktisk ondt af den unge mand – men da jeg kom til slutningen, kunne jeg ikke lade være med at grine!

Erik fra en lille landsby i Nordjylland flyttede til København, og gik ind i et stort stormagasin med flere afdelinger for at søge nyt job.

Han fik straks en jobsamtale med chefen, der spurgte:

– Har du salgserfaring?

– Ja, i den lille landsby hvor jeg kommer fra, var jeg støvsugesælger, svarede den unge mand.

Flickr

Chefen var ikke helt overbevist, men fandt den unge mand meget sympatisk og ærlig omend lidt naiv, og valgte derfor at give Erik en chance.

– Du kan starte i morgen tidlig klokken 8. Jeg kommer ned efter lukketid for at se, hvordan du har klaret dig første dag, sagde chefen.

Erik havde en tung dag, men til sidst var det endelig fyraften. Efter lukketid kom chefen som aftalt ned for at høre, hvordan den første arbejdsdag var gået foran alle Eriks nye kolleger

– Hvor mange kunder har så købt noget af dig i dag?, spurgte han den nye sælger.

Erik rynkede lidt på panden, stirrede ned i gulvet og mumlede:

– En.

“Tag dig sammen!”

Chefen:

– Kun EN!? Vores sælgere plejer normalt at håndtere mellem 20-30 kunder om dagen. Du er nødt til at tage dig sammen, hvis du vil beholde jobbet. Vi har høje krav til vores salg her i storbyen. Én kunde om dagen er muligvis acceptabelt, hvor du kommer fra. Men nu er du ikke på bøh-landet længere. Tag dig sammen, for fanden!

Erik lyttede til sin chefs overhaling, mens han fortsat stirrede lige ned i gulvet. Chefen følte sig lidt skamfuld efter at have givet en skideballe allerede den første dag, og spurgte derfor lidt lavmælt:

– Okay. Hvor meget solgte du så for?

Erik kiggede op og svarede lidt skamfuldt med hviskende stemme:

– 1.911.138 kroner.

Chefen råbte næsten af chok:

– 1.911.138 kroner!? Hvad solgte du til ham?

– Først solgte jeg ham en lille fiskekrog. Herefter solgte jeg ham en mellemstor fiskekrog. Så solgte jeg ham en stor fiskekrog. Så købte han en fiskestang. Da jeg spurgte ham, hvor han skulle hen at fiske, svarede han, at ville køre ud til kysten. Så sagde jeg til ham, at han havde brug for en båd, så vi gik ned til båd-afdelingen. Her solgte jeg ham den store Bayliner med dobbelt motor. Herefter viste det sig, at hans lille Honda Civic ikke kunne trække den store båd, så jeg tog ham med hen til bil-afdelingen og solgte ham den store Volvo.

Chefen var næsten mundlam af forbavselse, men formåede at spørge:

– Så det du fortæller mig er, at en mand kom ind for at købe en fiskekrog, og du formåede at sælge en båd og en bil til ham?

Så svarede Erik glad:

– Nej, nej! Han kom ind for at købe tamponer til sin kone, og så sagde jeg til ham, at han lige så godt kunne tage på fisketur, nu hvor weekenden allerede var ødelagt!

Dagen efter blev Erik forfremmet…

Tøv ikke med at dele vitsen, hvis den gav dig et smil på læben!