Vits: Chefen nægter at give Ida lønforhøjelse – men snedigt trick får gnieren til at give sig

Lønforhandlinger kan være meget besværlige. Mens man ikke ønsker at oversælge sig selv og fremstå som selvglad, så er det virkelig vigtigt at forklare, hvorfor man fortjener en bestemt løn – og at få chefen til at indse, hvor værdifuld man egentlig er for firmaet.

Det man være en vanskelig balance. Men for kvinden i denne sjove fiktive historie gik det dog som smurt, og selv om jeg hørte historien første gang for mange år siden, indrømmer jeg gerne, at jeg også grinte højt denne gang!

Det kan være, at du kan lade dig inspirere af dette til næste lønforhandling?

En morgen gik Ida ind til sin chef på kontoret i Holstebro. Hun trådte ind ad døren med et alvorligt og bestemt ansigtsudtryk.

– Hvis jeg skal fortsætte med at arbejde her, kræver jeg en lønforhøjelse på 20%. Fire andre firmaer jagter mig, så der er ikke meget tid at spilde. Du har 24 timer til at tage din beslutning, siger Ida bestemt.

Chefen flyver op fra sin kontorstol.

– 20 procent!?! I disse hårde tider? Mange bliver fyret eller går ned i løn, men du kræver en kæmpe lønforhøjelse?!, udbryder han.

– Det her er ikke til diskussion. Du ved, hvad der er på spil – og som sagt er der 4 andre firmaer, der er ude efter mig.

”Betyder meget”

Dagen efter bliver Ida kaldt ind på chefens kontor.

– Jeg har mod alle odds besluttet at acceptere din anmodning om en 20 procent lønforhøjelse. Du betyder meget for firmaet og har arbejdet ihærdigt de seneste par år. Det gør selvfølgelig lidt ondt økonomisk, men vi vil gerne fortsætte vores samarbejde, siger han og giver Ida en kontrakt, som hun straks underskriver.

– Det var godt, siger Ida. Med denne nye løn har jeg ikke noget imod at blive ved med at arbejde her!

– Men før du vender tilbage til dit arbejde, siger chefen. Jeg er lidt nysgerrig – hvilke 4 andre firmaer er ude efter dig?

Ida lyser op:

– Nordea, Kviklån 24, ExpressKredit og Kreditforeningen. Jeg skal betale regninger til dem alle!

Tøv ikke med at dele vitsen med dine venner, hvis den gav dig et smil på læben!