Sjov historie: Chefen håner Lars foran alle kollegerne (fiktiv)

Det kan være hårdt at håndtere en situation, hvor en person virkelig forsøger at få en ned med nakken – især hvis det er ens chef. Skal man bare acceptere det, eller skal man give tilbage af samme skuffe?

At komme med en smart, hurtig og skarp kommentar er ofte den bedste medicin for at lukke røven på en rigtig idiot, da ubehageligheder sjældent virker.

Manden i denne fiktive, sjove historie løste det hele på en genial måde – og jeg grinede højt, da jeg kom til sidste linje!

Lars arbejder på et kontor og en dag forsøger han at sætte sig ved siden af sin chef i frokostpausen. Men chefen stirrer bare på ham med afsky og siger arrogant:

“En svane kan ikke være ven med en gris….”

Lars griner og svarer: “Okay, men så flyver jeg videre til næste bord”.

Blev kaldt ind på kontoret

Men chefen blev dog dybt irriteret og nægtede at glemme hændelsen. For hvordan vovede en helt almindelig medarbejder at svare ham tilbage på den måde?

Derfor var chefen fast besluttet på at tage hævn over Lars.

Dagen efter ringede han til Lars og bad ham om at møde op på chefens kontor, og det var med det samme!

Da Lars åbnede døren, sagde chefen straks:

“I dag skal vi have din MUS-samtale. Afhængigt af hvordan du klarer det kan du forvente en forfremmelse og et diplom. Jeg stiller dig et par spørgsmål, og du svarer. Forstår du?”

Pixabay

Lars nikkede.

Chefen gennemgik de sædvanlige spørgsmål, som altid bliver stillet i forbindelse med denne slags udviklingssamtaler. Lars svarede pligtopfyldende og venligt på alle spørgsmål.

Ved afslutningen af MUS-samtalen havde chefen et lidt specielt spørgsmål, han selv havde fundet på.

Han spurgte:” Forestil dig at du går på gaden og finder to poser. Den ene er fyldt op til randen med guld, den anden er fyldt med visdom. Hvilken pose ville du vælge?”

“Posen med guld”, svarede Lars.

Rystede på skuldrene

Med et overlegent, veltilfreds smil svarede chefen:

“Godt – så ved jeg, hvad du står for. Du ville aldrig kunne blive leder her i virksomheden, du har ganske enkelt ikke den rette indstilling. Du forstår åbenbart ikke virksomhedens filosofi!”

Chefen fortsatte:

“Selv ville jeg selvfølgelig vælge visdom, da det er vigtigere end alt verdens guld”.

Lars rystede på skuldrene og sagde roligt:

“Man plejer jo også at vælge det, man ikke har i forvejen…”

Chefen blev helt rød i ansigtet. Han kogte indvendigt, men ville ikke forårsage en scene foran alle de andre medarbejdere, som sad og arbejdede i lokalet udenfor.

I stedet fandt han en rød kuglepen og skrev ordet “røvhul” med store bogstaver på udviklingsformularen. Herefter kastede han papiret på medarbejderen.

Flickr

Lars samlede papiret op og svarede køligt:

“Undskyld mig! Du er kommet til at skrive under med dit navn – hvor er mit diplom?

Det her var et genialt svar på tiltale! Enig? Så DEL vitsen med dine venner for at byde dem på et godt grin!