Kommune nægter Ted byggetilladelse til ny garage – men hans frække svar får hele byen til at grine

Det kan være virkelig udmattende at have problemer med kommuner, styrelser og andet bureaukrati. Al kommunikation er skrevet på mærkeligt og kedeligt svensk, som er næsten umuligt at forstå – for ikke at tale om ventetiderne.

Hvis man alt på trods order at vente og holde ud, er det stadig ikke sikkert, at man får det, som man gerne vil have.

Det var præcis, hvad der skete for amerikanske Ted Pelkey, da kommunen nægtede ham byggetilladelse til en ny garage. Så besluttede han at tage hævn, skriver Burlington Free Press.

For over ti år siden ansøgte Ted Pelkey, der er hjemmehørende i Swanton i det nordlige USA, om byggetilladelse til at bygge en garage på sin ejendom.

Ted har sin egen virksomhed, som han hidtil har drevet fra et lokale inde i byen, men da han ville udvide sin virksomhed og bygge nye lokaler, satte kommunen en stopper for det.

Kæmpe ‘fuck dig’-finger

Ifølge kommunen opfyldte Teds ansøgninger ikke de krav, der kræves for at få en byggetilladelse.

– Det stopper aldrig, de kører virkelig over os. Det er ikke en kæmpe forretning, jeg vil åbne, vores virksomhed er stadig ret lille, siger Ted til Burlington Free Press.

For at udtrykke sin enorme skuffelse over kommunen, valgte Ted at rejse et monument “til ære for kommunen” – en kæmpe langfinger, der pegede mod byen fra Teds grund.

Så dyr er fingeren

Kunstværket er lavet af et stykke træ, der vejede over 300 kilo og siges at have kostet Ted cirka 4.000 dollars, eller hvad der svarer til cirka 28.000 danske kroner.

Selvom det krævede mange penge og tid for Ted, må han have været godt tilfreds, da han endelig fik rejst sit kunstværk.

Betragtes som kunst

Kommunen var ikke ligefrem begejstret for Teds påfund, men til deres store ærgelse kan de ikke gøre noget ved skulpturen. Dels står den på Teds grund og dels er den ved lov at betragte som kunst.

I modsætning til komunnen virker byens indbyggere til at elske Teds skulptur, og hylder både Ted og statuen i byens Facebook-side.

Jeg synes, at det er helt fantastisk gjort af Ted! Enig? Så tryk på DEL-knappen!