Ekspert: Her er det ukendte penissyndrom – som rammer danske mænd om vinteren

Vinteren står så småt for døren, hvilket på mange måder selvfølgelig er hyggeligt.

Men. Vinteren betyder ikke kun julegaver og lækker mad, der bliver som bekendt også meget koldt. Og det er ikke altid, at det hjælper med tørklæde og vanter.

Mænd kan også blive ramt af “vinterpenis”, skriver britiske The Mirror.

Begrebet “vinterpenis” er ikke farligt, men kan påvirke sexlivet om vinteren, ifølge den britiske sexexpert Annabelle Knight.

Så lille bliver den

Stort set alle mænd oplever dette, når temperaturen falder. Det skyldes, at blodgennemstrømningen falder i den region.

– Blodkarrene trækker sig sammen, når det er koldt, og penis kan blive op til 30 procent mindre end ved normale temperaturer. Kroppen er bygget til at holde på varme og energi, så når det bliver koldt, fokuserer kroppen på at holde organerne varme, og de er jo midt på kroppen. Det fungerer på samme måde som med hænder og fødder, siger Knight til The Mirror.

Svært ved at få orgasme

Da blodtilførslen falder, er det heller ikke ualmindeligt, at mænd har sværere ved at få rejsning i løbet af vinteren eller har problemer ved at få orgasme.

Shutterstock

– Man får simpelthen mindre følelse i penis, når det er koldt. Man mærker også, at pungen trækker sig tættere på kroppen for at få varme derfra. Kulden kan også virke som en distraktion under sex, hvilket fører til vanskeligheder med at opretholde rejsning og få orgasme, siger Knight.

Tænd for varmen

Men der er tricks til at forhindre det, og det er lige så enkelt, som du muligvis tror – tænd for varmen.

– Vær grundig med forberedelserne inden, så plejer det at gå. Hold varmen tændt derhjemme og sørg for at have et lidt længere forspil.

Det føles fuldstændig logisk, når jeg læser det, men jeg anede ikke, at det er en faktisk tilstand!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også får denne information!