9 gode grunde til at forkæle dig selv med en orgasme i dag

I en stresset og hektisk hverdag har man en tendens til at blive lidt nedtryk, irriteret og udmattet.

Men for at spice tilværelsen lidt op kan man forkæle sig selv med en orgasme. Uanset om det er sammen med en partner eller under en singlekamp, er der mange fordele ved at få en orgasme.

Her nedenfor kan du læse nu fordele ved at få en orgasme, ifølge Women’s Health!

1. Det får hormonerne til at flyde

Orgasmer øger strømmen af ​​hormonet oxytocin, et stof, der skaber lykke og glæde i kroppen. En orgasme sænker også kroppens kortisolniveauer, et stof, der styrer vores stress.

2. Gaven til maven

Jo højere kortisolniveauer i kroppen, jo mere oppustet kan man føle sig i maven. Med andre ord giver en orgasme en roligere mave.

3. Øger koncentrationen

Det kan lyde lidt mærkeligt. Men når man har sex, uanset om en partner er involveret eller ej, trækker man vejret dybere. Dybere vejrtrækninger giver mere ilt i kroppen, hvilket fremmer koncentrationsevnen.

4. Bliv klogere

Hormonet DHEA udskilles under orgasme. Det er et hormon, der forbedrer hjernekapaciteten og hjælper en med at huske.

5. Få bedre hud

DHEA er et hormon, der virkelig gør underværker for kroppen. Foruden effekten på hjernen så bidrager DHEA også til en finere og glattere hud.

6. Virker mod hovedpine

En orgasme er på alle måder fantastisk. Når vi når klimaks, slapper kroppens muskler af og frigiver endorfiner, som kan lindre hovedpine.

7. Godt for immunforsvaret

En orgasme kan give dit immunforsvar et boost, hvilket er nødvendigt i de kolde danske vintermåneder. Det er derudover også mere behageligt end at tage en vitaminpille med C-vitamin.

8. Smertelindring

Som nævnt ovenfor kan orgasmer lindre hovedpine. Men kan også lindre andre smerter i kroppen på grund af den oxytocinfrigivelse, der opstår ved klimaks.

9. Man kan gøre det selv

Hvis man ikke har en partner, er det muligt at gøre det selv. At onanere er derudover også en perfekt mulighed for at lære din krop bedre at kende.

Shutterstock

Er orgasmer ikke bare fantastiske? Tryk nu på DEL-knappen for at dele disse vigtige informationer med dine venner!