Kønshår: 7 vigtige grunde til ALDRIG at glatbarbere dig – nr. 5 vil man IKKE opleve

Er du en af de mange kvinder, der glatbarerer dig fuldstændig? Så bør du læse videre.

For der er faktisk mange gode grunde til, at du bør beholde lidt af dine kønshår.

Mange tror med garanti, at kønshår er uhygiejnisk eller unødvendigt, men har du nogensinde tænkt over, hvorfor vi har det?

Hvis du tænker over det, er årsagerne meget klare. Her er fordelene ved at beholde håret, der beskytter dine mest private kropsdele.

1. Reduceret risiko for svampeinfektion

En svampeinfektion er det sidste, man vil have. Det er desværre meget sandsynligt, at man får svamp, hvis man er helt glatbarberet “dernede”.

Kønshår fjerner nemlig fugt fra dine kønsorganer, men uden risikerer det fugtige miljø i trusserne at skabe problemer. Så dannes der perfekte forhold for svamp – lidt som når man går rundt i vådt badetøj i lang tid.

“Kønshår hjælper med at regulere fugtigheden i det område, og reducerer derfor risikoen for svampeinfektion”, siger læge Vanessa Mackay ifølge The Independent.

2. Øget følsomhed

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor det går så satans ondt, når du hiver et hår ud af hovedbunden? De skyldes, at hårsækkene har specielle sensorer – og det samme gælder dine kønshår.

Derudover, når du glatbarerer dig “dernede”, mister du den bløde, dejlige følelse.

Shutterstock

3. Sveder mindre

Du tænker nok ikke over det så ofte, men du sveder mellem benene på samme måde, som du sveder på andre dele af kroppen. Forestil dig en varm sommerdag, hvor dine busker bliver presset mod skridtet hele tiden. Så bliver du helt sikkert svedig!

Men hvis du stadig har dine kønshår, skabes der en naturlig barriere mellem dine bukser og kønsorganer. Det gør, at området kan ånde bedre, og du sveder også mindre.

4. Modvirker hudirritation

Huden omkring dine kønsorganer er følsom og bliver let irriteret. Den får sjældent samme mængde frisk luft som dine andre kropsdele. Hvis du nogensinde har barberet eller vokset dig “dernede”, så er huden med garanti blevet lidt rød, eller så har du fået indgroede hår.

Hvilket ikke ligefrem er ønskværdigt, vel?

Hvis du bare lader kønshåret vokse, undgår du den type irritation.

5. Regulerer kropstemperaturen

Ligesom kønshår holder mandens testikler varme, så omgiver det en kvindes kønsorgan for at kunne regulere temperaturen. Det hjælper altså med at holde dig varm, når det er koldt.

6. Tiltrækker andre

Det kan lyde mærkeligt, men kønshår påvirker de feromoner, som din krop afgiver. De kan tiltrække andres interesse – lidt som parfume.

Pexels

7. Mindsket risiko for kønssygdomme

Ifølge statistik fra National Library of Medicine i USA er glatbarberede kvinder mere tilbøjelige til at få kønssygdomme, end hvis de lod dusken vokse frit.

Det skyldes, at de små sår, der kommer fra barbering og voksning, er lette for bakterier at trænge igennem. Uden disse sår – og med hår til at beskytte dine private dele – er det ganske enkelt mindre sandsynligt at få en kønssygdom.

Kilder: U.S National Library of MedicineMetroThe Independent och Dartmouth College.

Var du klar over, at kønshår havde så stor betydning?

Nu du ved det, så del artiklen videre for at oplyse andre!