Psykiater spørger hvorfor nordjyden drikker – hans skøre afsløring får mig til at grine

Det kan godt gå hen at blive en kompliceret affære, hvis to i samme familie forelsker sig i to fra en anden familie. Så begynder det at blive svært at finde hoved og hale i, hvilke familieforhold man egentlig har til hinanden.

En nordjysk mand havde booket en tid hos en psykiater på grund af sit alvorlige alkoholproblem. Da han blev kaldt ind fra venteværelset, fik han besked på at sætte sig i sofaen.

– Kan du fortælle mig, hvorfor du drikker så meget?, spurgte psykiateren.

– Jeg skal forsøge at forklare det hele, sagde patienten og lænede sig tilbage.

Herefter begyndte han:

– Jeg blev forelsket i en enke, der havde en voksen datter. Jeg giftede mig med enken, og straks efter giftede min far sig med min steddatter. Så blev min kone og jeg svigerforældre til min far. Efter et stykke tid fik min stedmor, altså min kones datter, en søn. Den dreng blev selvfølgelig min bror, eftersom han er min fars søn. Men han er også min kones datters søn, og derfor bliver min kone drengens mormor – og jeg bliver morfar til min egen bror. Så fik min kone og jeg en søn, som så blev min fars svoger. Min søns storesøster er jo også hans farmor, eftersom min far er hans farfar. Min far er altså mit barns svoger, eftersom hans søster er min fars kone. Jeg er altså bror til min egen søn. Min søn er min farmors nevø, og jeg er farfar til mig selv. Jeg er min fars bror og samtidig både søn og far til ham. Min kone er min stedmor, mor, svigerende og steddatter. Jeg er far og søn til mig selv.

Psykiateren virkede chokeret og sagde:

– Jeg kan godt forstå, hvorfor du drikker. Fortsæt med det…

Tøv nu ikke, DEL denne historie med dine venner!