Hun reddede en forladt elefantunges liv - nu følger han hende overalt

Hun reddede en forladt elefantunges liv – nu følger han hende overalt

Vi kan ganske enkelt ikke få for meget af søde, sjove og hjertevarmende historier fra virkeligheden. I en tid, hvor der sker så mange ubehageligheder i verden, kan en positiv historie næsten redde ens dag.

Netop dyr og deres velbefindende er noget, der rammer hjertet ekstra hårdt. Solskinshistorier af den slags gør noget særligt ved en – det var i hvert fald det, jeg følte, da jeg hørte historien om elefanten Moyo.

Som lille unge blev han skilt fra sin flok, da de skulle passere et vandløb i det afrikanske land Zimbabwe. Lille Moyo blev trukket væk af strømmen, og var kun få sekunder fra at drukne, men blev heldigvis reddet, skriver sitet TruthTheory.

Levede sammen døgnet rundt

For at komme sig, få det godt og få en sikker opvækst endte elefantungen hos Roxy Danckwerts, som driver et rehabiliteringscenter for vilde dyr i Afrika. Det er ikke en dyrepark, men et fristed for dyr, der på en eller anden måde har brug for støtte, beskyttelse eller hjælp, før de kan frigives i naturen, hvor de hører hjemme.

Da Moyo kom til stedet, var han et af de dyr i den mest kritiske tilstand, de havde taget sig af. I forhold til sin alder burde elefanten have vejet 90 kilo, men vægte viste kun 56. I løbet af de første par dage var Roxy hos den lille elefantunge i døgnets 24 timer for at opbygge et tillidsforhold – og det lykkedes.

Youtube

Da Moyo var 14 måneder gammel, var han næsten blevet som en hund. Omend en meget stor en af slagsen. Elefanten fulgte Roxy overalt – ud i køkkenet, stuen, soveværelset og haven.

Youtube

I dag er Moyo blevet så stærk og selvsikker, at han hjælper andre elefantunger på rehabiliteringscentret – og den lille charmetrold er i dag leder af sin egen flok.

Youtube

I en reportage fra BBC kan man tydeligt se, hvor specielt forholdet mellem Moyo og Roxy er – og det er umuligt ikke at trække på smilebåndet.

– Det her er hans yndlingssofa, siger Roxy i videoen. Han begynder at blive lidt for stor til den nu, og den går muligvis snart i stykker.

Se videoen her nedenfor!

En fantastisk historie om en sød lille elefant! Jeg bliver helt varm om hjertet, og kan slet ikke lade være med at smile, når jeg ser, hvor godt det sluttede! Tryk nu på del-knappen, hvis du er enig, så kan dine venner også se videoen!