18-årige Pia måtte aflive sin hest – og valgte at spise den

Hvis man har haft kæledyr – eller et hvilket som helst andet dyr – ved man, hvor tæt forhold man får til sit elskede dyr. Det bliver som et ekstra familiemedlem. En man griner med, skændes med, leger og græder med, faktisk ligesom ethvert andet familiemedlem.

Da hesten Drifting Speed skulle aflives i 2018, valgte 18-årige Pia Olden ikke at begrave sin elskede ven – nej, hun spiste den, skriver den norske avis Dagbladet.

Ikke mange af os ville vælge at spise vores kæledyr, når det er tid til at tage afsked med em. Men for 18-årige Pia Olden føltes det helt naturligt, da hun har boet på en gård hele sit liv og er ved at uddanne sig til kok.

“Bedre end at begrave hende”

I 2018 blev Pias elskede hest, Drifting Speed, syg, og måtte aflives. Men i stedet for at begrave hesten valgte Pia en helt anden metode til at skille sig af med den.

– Det her er min måde at ære hende. Det er åbenlyst meget bedre end bare at begrave hende, siger Pia til Dagbladet.

Stærke reaktioner

Pia lagde et billede på Facebook, hvor hun forklarede, hvorfor hun valgte at spise hesten, hvilket nu har vækket meget stærke reaktioner.

Facebook

“Vi fik fint besøgt, og derfor fandt vi det bedste, vi kunne byde på: yder- og inderfilet fra min egen Drifting Speed, som vi desværre var nødt til at slagte i 2018. Det var mørt og lækkert! Jeg kan forstå, at det er lidt mærkeligt at spise sin egen hest, men kokkehjertet i mig sagde, at jeg var nødt til det. Hvis jeg skal spise hestekød, skal det være mit eget, tænkte jeg for mig selv. Så da hun skulle aflives, fik vi sendt kødet tilbage til os. Jeg var med hende hele vejen til det sidste og ved, at hun levede et godt liv uden medicin og andre mærkeligheder. Vi spiste kødet uden dårlig samvittighed. I må ikke misforstå mig, jeg elskede virkelig hesten, selvom jeg spiste hende“, skrev Pia på Facebook.

“Fortjener at dø”

Pia, der har boet på en gård hele sit liv, føler, at hun har et andet forhold til dyr og kød end dem, der nu kritiserer hende.

– Der var folk, der skrev, at jeg fortjener at dø. En anden skrev, at jeg aldrig burde have lov til at eje dyr igen. De fleste reaktioner kom fra andre med hest, der så det som at spise et familiemedlem. Men hestekød er en delikatesse, og når den alligevel skulle aflives, syntes jeg, at det var bedre at spise den, siger Pia til Dagbladet.

Hvad synes du – gjorde Pia det rigtige eller forkerte?

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse denne nyhed!