Læreren bliver rasende, da Anne siger, at hun er dansker – den 7-åriges svar ligner intet, du har hørt før

Børn er helt vidunderlige. De har ofte en lidt anden opfattelse af verden end voksne, og kan komme med kreative løsninger og svar på de mest uventede spørgsmål.

Tag bare denne lille fiktive historie som eksempel. Sidste linje er intet mindre end genial – og jeg følte straks en inderlig trang til at dele vitsen med jer!

Den handler nemlig om den klassiske rivalisering mellem Danmark og Sverige!

At grine er noget af det absolut bedste i verden, hvilket de fleste af os nok kan blive enige om. Du kender med med garanti den der følelse, hvor det ligefrem bobler i hele kroppen, og det føles som om, at det kan briste til enhver tid.

Ofte ender man i sådanne situationer, når det er forbudt at grine, måske fordi det netop er forbudt. Følgende sjove historie læste jeg første gang, da jeg sad i venteværelset ved tandlægen. Det var måske ikke det mest hensigtsmæssige sted at begynde at skraldgrine, så jeg måtte kæmpe hårdt for at holde grinet tilbage!

Nuvel – her er historien!

Vi befinder os på en folkeskole i Malmø. Lærerinden Marit underviser i samfundsfag og fortæller, hvad det betyder at være svensk. Herefter diskuterer de forskellige nationaliteter, men til sidst vil læreren sikre sig, at alle eleverne har forstået ræsonnementet.

– Så, alle der er svenske her – ræk hånden op!

”Er ikke svensker”

Hænder flyver op i luften som fyrværkeri i hele klasseværelset. Alle elever sidder stolte med en hånd i vejret – undtagen lille 7-årige Anne.

– Så Anne, hvorfor rækker du ikke hånden i vejret?, spørger Marit irriteret.

– Fordi jeg ikke er en svensker, svarer hun.

Læreren bliver rød i ansigtet: “Hvorfor kan den forbandede unge ikke forstå det?!”, tænker hun for sig selv.

– Hvorfor betragter du ikke dig selv som en svensker?

– Min far er fra Danmark, og min mor er fra Danmark, så jeg er dansker!

Nu bliver Marit rasende. Hun mener, at den 7-årige er langt ude.

– Ser man det. Men hvis din mor var idiot, og din far var idiot – hvad ville du så være?, siger hun med en oprørt stemme.

Anna lyser op:

– Så havde jeg været svensker!

Tøv ikke med at dele vitsen, hvis den gav dig et smil på læben!