Emil afslører lærerindens skamfulde hemmelighed for klassen – det geniale svar får mig til at grine højt

Mange gange har vi en tendens til at undervurdere børns intelligens. Det skyldes nok primært deres unge alder, og at de slet ikke har den samme erfaring som voksne. Men samtidig har de et meget åbent sind, der sluger nye indtryk til sig – og det gør nok, at de er hurtige til at lære nye ting.

Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg er blevet imponeret over, hvor hurtigt børn har lært noget, som jeg selv ikke havde nogen anelse om. Derfor er det vigtigt at være på vagt omkring dem, så de ikke opsnapper noget, som de kan bruge imod en.

For børn er trods alt rigtig dejlige – og at de mange er uforudsigelse, er selvfølgelig bare en del af deres charme. Det kan de fleste af os nok blive enige om!

Hvorvidt lærerinden i denne fiktive historie er enig i den påstand, ved jeg ikke. Hun beskyldte en elev for at have gjort noget forbudt, men fik i stedet smidt en kommentar i ansigtet, som gjorde hende mundlam.

Læs selv – jeg fik mig et godt grin!

En morgen kom lærerinden Anne ind i klasseværelset med meget bestemte skridt. Hun var meget irriteret, og vendte straks blikket mod klassens ballademager, Emil, som sad længst nede bag i klasselokalet.

Lærerinden sagde foran hele klassen:

– Ser man det, Emil. Jeg har fundet ud af, at du har været i min have 2 nætter i træk og stjålet æbler. Hvad har du at sige til dit forsvar?

Emil sidder musestille og siger ikke en lyd. Derfor stiller Anne det samme spørgsmål igen – men får stadig intet svar fra klassens ballademager. Så vælger hun at gå ned til drengen og spørger, hvorfor han ikke siger noget.

– Jeg hørte ikke et ord af hvad du sagde, forsvarede Emil sig.

– Jeg har meget svært ved at tro, at du ikke skulle høre noget hernede, svarer Anne skeptisk. Gå op til katederet og tal til mig i et helt almindeligt toneleje, mens jeg står her. Så skal du få at se, at jeg sagtens kan høre dig.

Emil går op til katederet, vender sig om og siger:

– Er det sandt, at du, Anne, sneg dig ud af lærer Petersens kældervindue klokken 03 i nat?

Anne får et chok.

Du har ret, Emil. Det er fuldkommen umuligt at høre noget hernede bag i klassen…

Jeg grinede højt af Annes svar! Tøv ikke med at trykke på del-knappen, hvis du gjorde det samme!