Børnene nægter at rydde op efter sig selv – nu hyldes morens geniale løsning af forældre verden

De fleste beskriver det at være foraælder som deres bedste beslutning nogensinde.

Bør er så vidunderlige, de er nysgerrige, ærlige og har ikke udviklet det, som vi voksne kalder sociale filtre. Det betyder også, at de kan sige mange upassende ting, hvilket giver anledning til mange gode grin.

Men at være forælder er også et hårdt job, man aldrig helt har fri fra, især småbørnsårene beskrives ofte som meget hårde.

Børn elsker at lege, men det der med at rydde op efter sig selv skal man som meget andet lære dem. At bede dem rydde op virker ikke altid, især fordi børn elsker at have det sjovt, hvilket rengøring ikke er. Men en mor kom på et supersmart trick, som nu hyldes af forældre verden over.

Flickr

Et legetøjsfængsel

På trods af ihærdige forsøg lykkedes det ikke moren at få sine børn til at rydde op, efter at de var færdige med at lege, men til sidst fandt hun en løsning.

Når legetøj lå og flød på gulvet, samlede hun dem og lagde alt i en stor, gennemsigtig kasse, hun kalder “legetøjsfængslet”.

Alt, der ikke var ryddet op, endte i fængslet, men børnene kunne få lov til at lege med deres elskede legetøj igen – på én betingelse.

En arbejdsopgave – et legetøj

Med en lille remse forklarer moren i teksten på kassen, at legetøjet nu sidder i et legetøjsfængsel.

Men børnene kan dog få deres legetøj tilbage, hvis du udfører en af deres pligter i hjemmet.

På den måde lærer børnene to vigtige ting på samme tid: dels hvordan man udfører huslige pligter, og dels at det nok er en rigtig god idé at rydde op efter sig selv, så legetøjet undgår at komme i “fængsel”.

Det her er en genial løsning – det burde man have tænkt på, da ens børn var små!

Tryk nu på del-knappen, så flere forældre kan lære dette trick!