Matematikopgave til 11-årige skaber frustration blandt voksne – hvad er løsningen?

Selvom matematik aldrig var mit yndlingsfag i skolen, er det meget nostalgisk at løse matematikopgaver, gåder og andre hjernevridere. Måske skyldes det, at man efterhånden er kommet op i årene, og sætter mere pris på viden og kvikhed i hjernen end tidligere.

Nu hvor man endelig kan begynde at mærke, at sommeren står for døren, elsker jeg at sætte mig ud på terrassen med noget koldt i glasset og løse hjernevridere.

Det kan være alt fra krydsord og sudoku til matematikopgaver, men på det seneste har jeg udviklet en lille kærlighed for sidstnævnte.

Vinteren er forbi, og sommeren står for døren. Så hvad er egentlig bedre end at sætte sig ud i solen og lade hjernecellerne arbejde på højtryk i en lille stund?

Det har vi alle brug for med jævne mellemrum, og derudover er det sjovt at teste sig selv ved at tænke lidt anderledes, end man er vant til.

Man kan glemme gammel lærdom

Netop derfor tænkte jeg, at jeg ville byde dig på en matematikopgave, som 11-årige folkeskoleelever burde kunne løse. Men hvis man ikke har gået i skole i et stykke tid, så er den ikke helt så nem. For man kan godt komme til at glemme regnereglerne.

Nu er spørgsmålet, om du kan løse matematikopgaven? Det vigtigste er, at du kan dine regneregler og følge dem!

For at hjælpe lidt giver vi dig 3 svarmuligheder.

Vi kan nu allerede afsløre, at det ikke er C (Noget andet).

Så det er enten 24 eller 154, som er det rigtige svar.

2 x 5 + 3 + 1 x 11

Hvis man kender regneregler, ved man, at gange altid skal løses før plus, og så får man:

10 + 3 + 11

Nu er det pludselig meget nemt!

Svaret er 24.

Svarede du rigtigt? Så tryk på del-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!