TV-stjerne smager surstrømning for første gang – den hysteriske reaktion får millioner til at skrige af grin

Vi har fået meget godt fra Sverige i årenes løb. IKEA-møbler og ABBA, for eksempel. Der er dog en ting, svenskerne hellere end gerne må holde for sig selv: Surstrømning.

Det er en svensk “delikatesse” som består af en stærk gæret sild. Visse svenskere påstår hårdnakket, at den smager himmelsk – vi danskere mener nu mere, at den stinker helt forfærdeligt. Måske netop derfor har vovehalse i årevis forsøgt at smage på den specielle fiskeret – og gjort det til en slags manddomsprøve at spise den.

Jeg har aldrig selv smagt surstrømning, men en enkelt gang har jeg oplevet lugten – og jeg må sige, at det var helt forfærdeligt. Føj! Jeg kan tydeligt huske den tunge, nærmest rådne stank.

I Sverige findes der dog en hel del mennesker, særligt i det nordlige Sverige, som oprigtigt kan lide surstrømning. Det skal de jo så have lov til. Man må håbe, at det smager bedre, end det lugter. Sådan er det jo egentlig med en del mad.

Til at brække sig over

En, som skulle prøve denne “lækre” delikatesse, var den danske tv-stjerne ‘Dolken’, som bedst er kendt fra den populære serie ‘Kongerne’. Sammen med en ven satte han sig i en campingvogn og begyndte at åbne dåsen. Det skulle dog blive markant værre, end de to vovehalse havde frygtet.

For nu at sige det, som det er: De synes, at surstrømning er til at brække sig over. Som sagt, så gjort.

Til sidst kan ingen af dem styre sig. Er man sart, vil jeg foreslå, at man lader være med at e klippet herunder. Faktisk får man selv lidt kvalme, men for os, som synes, at den slags er sjovt, er det her underholdning i verdensklasse.

Som sagt: Det er let at få det dårligt af at se dette, men jeg fik mig altså et godt grin. Da dolken til sidst flår en lampe ned fra loftet og kaster op i den, knækker jeg helt af grin!

Næsten 1 million har allerede set klippet!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/hRAluSEqufs” /]

Vær ikke genert: Tryk på DELE-knappen for at sende videoen videre til nogen, som kan få sig et godt grin over Dolken!