Kvinde politianmelder 80-årig mand - fordi han hilste på hende

Kvinde politianmelder 80-årig mand – fordi han hilste på hende

I løbet af de seneste år synes jeg, det føles som om, at folk er blevet mere letkrænkede. Snart må man ikke gøre noget, lader det til – men en nyhed fra svenske Sundsvall tager prisen.

En kvinde har for nylig anmeldt en mand for chikane – efter at han havde hilst på hende.

For nylig har der været stor debat om mænds seksuelle krænkelser af kvinder. De fleste har vel læst om #Metoo-kampagnen med sit udspring i USA, som efterfølgende har bredt sig til Danmark og mange andre lande. Den salgs forkastelige adfærd skal selvfølgelig stoppes!

Men i løbet af de seneste par år synes jeg, at vi blevet alt for lette at krænke (jeg henviser naturligvis ikke til kvinder, der bliver udsat for sexchikane). Snart må man ikke gøre noget, lader det til – og jeg har læst flere nyheder om personer, der har politianmeldt hinanden for små, små petitesser.

Men nu kommer der en dugfrisk nyhed fra svenske Sundsvall, der uden tvivl tager prisen for letkrænkethed!

For nylig anmeldte en 60-årig kvinde en mand for chikane – efter at han havde hilst på hende, da de mødte hinanden på gaden, skriver avisen Sundsvalls Tidning.

Allerede i løbet af sommeren skulle hun have stødt på manden flere gange, mens hun var ude at gå en tur. Manden, der er i sine 80’ere, skulle ved flere tilfælde have sagt “hej” til kvinden – men nu måtte det være nok, tænkte hun.

– Hun finder det provokerende, når han hilser på hende og siger i anmeldelsen, at hun føler ubehag ved dette, siger politibetjent Henrik Blusi til avisen.

Politiet følger ikke op på anmeldelsen

Han fortsætter:

– Jeg anser ikke det her for chikane, man må jo kunne hilse på folk.

Ifølge politiet er det endnu uklart, om anmeldelsen kun skyldes mandens hilsen.

Man skal selvfølgelig kontakte politiet, hvis man føler sig chikaneret, eller hvis nogen har gjort noget forkert, men det her er noget af det mærkeligste, jeg har hørt.

Hvis det nu bare er tilfældet, at den ældre mand hilste på kvinden, så finder jeg det utroligt unødvendigt, at politiet er blevet involveret.

Det koster samfundet penge og politiet bruger unødvendig tid. Det er ganske enkelt for dumt! Vi kan jo ikke leve i en verden, hvor vi ikke kan hilse på hinanden!

Del artiklen videre så vi muligvis kan modvirke, at det bliver forbudt at hilse på hinanden!