Forskernes konklusion: Mænd bliver ikke modne før de fylder 40

Du har nok hørt det mange gange før: at mænd, selvom de er voksne, fortsætter med at opføre sig som børn. Nogle mener også, at det i heteroseksuelle forhold er mere eller mindre altid er kvinden, der er den ansvarlige og mest modne.

For nylig skrev vi om forskning, der konkluderede, at mænd er voksenbabyer – som gør livet hårdere for kvinder.

For et stykke tid siden kom der ny forskning om netop dette emne – og her er, hvad forskerne fandt frem til!

en studie fra University of Oxford undersøgte et forskerhold forskellen på modenhed og udvikling blandt mænd og kvinder. Man ville sammenligne resultaterne for at kunne drage konklusioner om eventuelle forskelle.

Imgur

Forskerne kom frem til, at hjernens modenhed kendetegnes af en langvarig udvikling af funktionelle og strukturelle netværk, der strækker sig op i voksenalderen.

Mænd udvikler sig langsommere

Formålet med studiet var at afdække, hvilke funktioner der ændre sig under modningsprocessen, og hvilke der forbliver konstante. Man undersøgte hjernerne hos 121 deltagere i aldersgruppen 4-40 år ved “hjerneafbildning”. Forskerne fulgte også ændringerne i de forskellige funktioner, mens man tog hensyn til deltagernes køn og alder.

Shutterstock

Forskerholdet fandt frem til, at selv om hjerner hos både kvinder og mænd til sidst udvikles til at have samme ydeevne i hverdagen, udviser mænd ofte en vis forsinkelse i den langvarige udvikling af funktionelle netværk sammenlignet med kvinder.

Den forsinkede udvikling kan fortsætte, indtil mænd bliver cirka 40 år.

Pixabay

Kvinder viser dog en tidligere forringelse af disse funktionelle netværk. Det er nok også derfor, at man siger, at mænd modnes senere i livet end kvinder.

Professor Eduardo Calixto, der arbejder ved det mexicanske UNAM, har i en videnskabelig artikel forklaret, at selv om mænd generelt har større hjerner, så udviser kvinder ofte bedre effektivitet og er skere i flere tilfælde.

Ifølge forskerne skyldes dette primært hormonelle forklaringer.

Det er muligvis ikke en nyhed, at kvinder modnes hurtigere end mænd, men det er trods alt dejligt at få bekræftet! Eller hvad mener du? Tryk nu på del-knappen, så alle mænd kan læse dette!