Vigtig advarsel i sommervarmen: Stop med at stikke ispinde op i vagina

Sommeren er i over os, og både Danmark og flere dele af Europa er ramt af voldsom varme.

Med varmen tager flere forskellige metoder i brug i et forsøg på at afkøle sig. En del er tilfredse med at sidde i skyggen, andre drikker ekstremt meget vand, mens andre sidder indendøre foran en ventilator.

Men nu skriver britiske The Mirror om flere kvinder, der i ren desperation har valgt at forsøge at køle sig ned ved at putte en ispinde i vaginaen. Men eksperter fraråder denne metode på det kraftigste.

Vi kan alle blive desperate, når det bliver for varmt, og vi skal selvfølgelig være forsigtige, når solens stråler sender temperaturen i vejret. Samtidig er det vigtigt at være smart – som at holde sig i skyggen og drikke masser af væske.

Ekspert advarer

Men hvis man bliver alt for desperat, har man en tendens til at tage lidt for voldsomme metoder i brug – og så kan det gå helt galt.

Shutterstock

The Mirror skriver om flere tilfælde, hvor kvinder stopper ispinde op i vaginaen for at blive afkølet. Men det er en rigtig dum idé, hvis man skal tro læge Sarah Welsh, som var med til at grundlægge kondommærket HANX.

Hun siger til avisen Metro, som også har skrevet om den mærkelige “trend”.

– Skeden er opbygget af meget følsom hud. Derfor kan ting, der virker ufarlige for andre dele af kroppen, hvis de kommer i kontakt med skaden, forårsage infektioner, irritation og varige skader. Der er mange ting, der aldrig bør komme i nærheden af en skede, og is er en af dem. Isen kan blive fanget i huden, hvilket kan være skadeligt.

Pixabay

Del den vigtige advarsel

Sarah Welsh tilføjer også, at sukkeret i sien kan forstyrre skedens naturlige PH-balance – og der er også risiko for, at den kan knække inde i skeden og være svær at få ud.

Så hvis nogen mod al forventning får lyst til at afkøle sig med en ispind i skeden her i sommervarmen – så lad være! Prøv noget sikrere og mere gennemprøvet!

Tøv ikke med at trykke på DEL for at sprede denne vigtige advarsel!