28 procent ønsker at julemanden bliver kvinde eller kønsneutral, ifølge omfattende studie

Shutterstock

I Storbritannien siger man “Father Christmas, i USA er det “Santa Claus” – og selv den danske julemand er traditionelt en mand. Men i løbet af de senere år har det vækket følelser – og nogle vil gerne have, at julemanden skal være kønsneutral eller en kvinde.

28 procent vil ændre kønnet

Som følge af debatten valgte Graphic Springs, et logo-designfirma, at foretage en undersøgelse af, hvordan folk gerne ville se julemanden forvandlet i fremtiden.

Facebook

Man spurgte cirka 400 briter og amerikanere – og valgte efterfølgende at lade 4.000 personer stemme på den julemand, de bedst kunne lide af de varianter, de havde fundet frem til i undersøgelsen, skriver CBS Pittsburgh.

Det viste sig, at den “moderne julemand” skulle have tatoveringer, veltrimmet skæg, stramme jeans og ikke have den klassiske maskuline udstråling. Man fandt også frem til, at 28 procent gerne ville have, at en moderne julemand skule være kønsneutral (17%) eller kvinde(11%).

Shutterstock

72 procent mener dog stadig, at Father Christmas, Santa Claus eller julemanden skal forblive en mand.

Hvad synes du om dette? Bør julemanden skifte køn eller blive kønsneutral? Giv din mening til kende i kommentarfeltet eller del artiklen videre!

Exit mobile version