Nu kommer unik ost lavet af menneskelige bakterier – fra næser, navler og armhuler

At skabe og producere ost er en sand kunstform. Mange af os elsker at spise gamle Ole, gouda, port salut og andre oste – men der er også mere ekstreme varianter. De er selvfølgelig mere sjældne, men mange betragter dem som delikatesser.

Bakterier fra navler, næser og armhuler

Nu er der blevet fremstillet en ost, som næsten får en til at besvime blot ved tanken. Det er udstillingen ”The food: Bigger than a plate” på Victoria & Albert Museum i London, som har indsamlet mikrober (primært bakterier) fra britiske berømtheder – og herefter brugt dem til fremstillingen af en helt speciel ost, skriver NDTV.

Den går under navnet “Human Cheese”, og ifølge sitet Shared har man primært samlet bakterier fra navler, næser og armhuler. Mikroberne blev tilføjet til processen, da mælken blev omdannet til ostemasse, skriver museet på sin blog – og bakterierne hjalp derfor med skabelsesprocessen.

Baggrunden til ideen kommer fra, at osteproducenter har fundet ud af, at de bakterier, der normalt anvendes til fremstilling af ost, i mange tilfælde ligner dem, der er på den menneskelige hud. Med dette projekt agter man at bevise, at vise ting på kroppen også kan bruges til madlavning. Det bør ikke være et tabu, som det er i dag, mener museet ifølge Shared.

Her nedenfor kan du se et kort klip om den omtalte ost!

Kender du nogen, som burde prøvesmage den menneskelige ost? Så tag den person i kommentarfeltet på Facebook, eller del denne artikel videre til dine osteelskende venner!

Exit mobile version